zaterdag 12 mei 2012

Aanbieden petitie en uitreiken boekje

Vandaag was een drukke dag voor de bewoners van de Kromwijkerdijk. De afgelopen weken hebben zij handtekeningen ingezameld voor een petitie tegen de inrichting van een bedrijventerrein in de polder Wulverhorst. Zij hebben zo veel mogelijk mensen persoonlijk benaderd en uiteindelijk 880 handtekeningen opgehaald. Vanochtend is tijdens het Groene Hart Beraad de petitie aangeboden aan gedeputeerde Van Lunteren en wethouder Duindam.
Daarna verplaatste het gezelschap zich naar het gemaal in het betreffende gebied. De bewoners van de gemaalwoning hebben een boekje laten samenstellen en uitgeven over het oude gemaal: "Verhalen rond de Broekmolen". De eerste exemplaren hiervan werden aangeboden aan gedeputeerde Van Lunteren, wethouder Duindam en de heer Reerink van het waterschap De Stichtse Rijnlanden. Deze dag was ook Open Molen- en Gemalendag. Men kon een rondleiding krijgen in het gemaal en er waren wandel- en fietsroutes uitgezet.

1 opmerking:

  1. Het is niet niks 880 handtekeningen. En dan de
    inhoud van de petitie nog.Volgens mij kunnen ze er niet omheen. Er zijn veel meer mensen dan de bewoners van de polder zelf.
    Als de politiek dit door laat gaan kunnen we wat beleven met de volgende verkiezingen.
    Hoe moet het overigens betaald worden, met alle andere financiele blunders?

    BeantwoordenVerwijderen